top of page

Reglement for ridning på Krathusgaard

1. Du skal være minimum 18 år eller være i følge med en voksen fx en guide eller forældre (hvis du er 16 år kan du ride selv,

såfremt du har dine forældres underskrift på dette, samt fulde opbakning).

2. Der gives ikke rabatter/ penge tilbage/ byttedag ved ferie, sygedage, vejret og lign. Det er altid rytterens ansvar at

overholde aftalte datoer, og er dette ikke muligt, er det for egen regning. Husk også, at ridningen foregår i REGN, SNE, BLÆST og SLUD, hvilket der heller ikke gives penge retur for, hvis dette forhindre rytter. Falder du af eller afkorter turen gælder samme regler.
Parten må gerne gives videre til partens egen familie, såsom: Mand/ kone eller barn (såfremt man ikke selv kan komme), men må ikke gives videre til venner, veninder, bekendte eller lign. Skulle sådanne personer ønske at deltage skal en hest lejes!

3. Rytterne er altid ansvarlig for egen tur på hestene, og forkortes denne (UANSET ÅRSAG! - også selvom du falder af eller føler hesten er ustyrlig eller du ikke kan lide den osv) er dette også for egen regning. Hjælp er selvfølgelig altid at hente pr telefon, men igen er det eget ansvar, om man kan håndtere hesten uden hjælp fra os i alle situationer - ellers tilkøb en guide. Husk, at det er noget andet at håndtere en hest i skoven end på en ridebane, samt at heste også er levende individer - det vil sige, at de kan have dårlige dage, være frække og være mindre lydige nogle dage. Du får derfor IKKE penge retur/ omtur, selvom du måtte have et dårligt match med en af vores heste/ falder af eller lign. - er du usikker på om du kan styre de udvalgte heste er det DIT ansvar at bestille en guide. Denne regel gælder til alle tider og UANSET ÅRSAG. Reglen er ikke lavet for at genere vores skønne rytter, menhvis man fravælger en guide, så rider på eget ansvar (hvilket vi er det eneste sted der tør at tilbyde vores gæster). Vi kan jo selvsagt ikke holde øje med situationen, såfremt I rider ud alene og derved overgår ansvaret til dig som rytter. Alle hestene på stedet er særligt udvalgte på godt temperament og gennemprøvet med alle niveauer af ryttere.

4. Ridning hos Krathusgaard foregår altid på rytterens eget ansvar, og vil på intet tidspunkt påtages af Krathusgaard,

firmaets ejer eller guiderne.

5. Ved skade af hestene under ridning vil situationen vurderes af Krathusgaard og eventuel erstatning opkræves, såfremt rytteren har handlet uansvarligt.

6. Hvis en af hestene bliver skadet/ syg, så denne ikke er i stand til at ride ud med parten, vil der (hvis det går ud over 2 eller

flere dage af partens ridedage, og der ikke kan stilles en erstatningshest), vurderes om der skal gives hel/delvist penge tilbage. Dvs der kan være en dag, at hesten har en “sygedag” (selvom det dog ekstremt sjældent sker), som der ikke gives penge tilbage for eller rabat! Ydermere vil det sige, at hvis Krathusgaard tilbyder “erstatningshest” (uanset hvilken af Krathusgaards heste) vil der ikke refunderes penge for parten. Dette vil oftest være tilfældet, og takker rytter “nej tak” til erstatningshesten er dette for egen regning.

7. Der kan ved smed, dyrlæge eller arrangementer blive bedt om, at parten udsætter/ forkorter rideturen, så dette kan

lade sig gøre. Dette gives der ikke penge tilbage for.

8. Skulle hesten(e) have tabt en eller flere sko og derfor ikke kan ride ud på tur, vil beslagsmed selvfølgelig tilkaldes

hurtigst muligt. Dog hvis det skulle vise sig, at smeden ikke kan komme, og partens tur derved går tabt –  gives der ikke erstatning/ny tur/ penge tilbage til parten.

9. Vi vil også minde alle ryttere om at ridning ved vej kun foregår langs vejkanten og aldrig på fortorvet i følge lovgivningen

fra “vej og markfred”!

 

10. Alle hestepærer på Bindesbøllsvej skal samles op - dette af hensyn til vores naboer.

11.  Du bør overveje inden du ringer om du er fysisk i stand til håndteringen af heste. Vi har haft flere personer, som ikke

kunne løfte sig selv op i sadlen, grundet egen tyngde, og derfor bør man lige revurdere dette en gang til. Du bør også overveje, hvis du rider med mindre børn, om de nu også er i stand til at ride på egen hånd, da ridning i skov IKKE er det samme, som på en lukket bane – det går ofte væsentligt hurtigere og heste kan blive bange!

12.  Der må ikke benyttes/ medtages egne strigler/striglekasser, da vi ikke ønsker “deling” af udefrakommende

mikroorganismer/ parasitter til stedes heste.

13.  Af ren og skær hensyn til hesteryg ønsker vi derfor ikke ryttere, der vejer mere end 95 kg. Dette er ikke for at

diskriminerer nogen, men af ren hensyn til begrænsninger i den almindelige anatomiske og fysiske opbygning af hestene.

14.  Det er 100% rytterens eget ansvar at huske ridekort. Hvis man rider af sted uden betales bøde ud af partens egen lomme.

Kortene er altid tilgængelige i rytterrummet og skulle et eller flere mangle kontaktes Krathusgaard straks, som vil give nærmere info.
HVIS du glemmer selv at ligge ridekort efter din tur betaler du bøden for den rytter, som må ride ud uden dagen efter.

15. Parkering ved Bindesbøllsvej er tilladt og vejen er en offentlig vej. Dog bedes der tages hensyn til naboerne og disse

mulighed for at kunne komme forbi og ind/ud af deres indkørsler. Derved bedes bilister holde øje med at de ikke besværliggøre eller forhindre passage for naboerne i området. Vi opfodre til at man helst parkere på Krathusvej, således at vi bedst muligt kan tage hensyn til vores naboer.

16.  Husk at, hvis du rider i mørke (og tænk over om det bliver mørkt MENS du rider) SKAL man have reflekser på hesten og

lygter på! Dette er 100% rytterens egen ansvar at få anskaffet sig og benytte inden ridning.

17. Aflysning tilbydes IKKE hos Krathusgaard og der vil derfor, uanset om I kommer eller ej, blive afregnet, uanset

årsag, da vi reserverer hesten til netop dig! Derfor, hvis det er dårligt vejr eller I/du er blevet syge eller uanset hvilken årsag – vil i stadig blive tilsendt regning! Du skal ved reservering af dage oplyse et navn, adresse og telefonnummer osv, samt betale/ overføre ved booking!

18. Rytterne skal på alle tidspunkter tage hensyn til hestens vel og vel på turen. Det vil blandt andet sige, at hesten SKAL skridtes varm i minimum 15 minutter og køles af i skridt i minimum 15 minutter. Vi forventer at du ikke aflevere en komplet sved-dryppende hest og/eller som er meget forpustet hest, når den kommer hjem. En god tommelfingerregel er, at fordele turen således: 60% skridt, 30% tølt/trav, 10% galop. Husk også, at selvom hesten gerne vil “løbe” hele tiden/ har meget vilje, så er det dit ansvar ikke bare at løbe skoven rundt – også selvom hesten virker til at være med på det!

19. HUSK have et blik på bunden du rider på og spørge dig selv om du ville kunne løbe her?
Hvis ikke så kan hesten nok heller ikke og kan vride om (derved få grimme skader)! Fx is, mudder og knolde.

20. Når hestene er på sommerfold i Nærum er der ligeledes regler. Vores ryttere må IKKE parkere, benytte toilet eller på anden måde benytte Camping pladsens faciliteter (0,5 km væk). Vores ryttere skal holde sig inde på Ravnebakkens område, samt parkere ved Ravnebakken. Således, at vi bedst muligt tager hensyn til campingpladsen og dennes gæster.

21. Vil du være gratis staldhjælp skal du læse og forstå det skrevne under "staldhjælp" under "ridning".

22. Der vil ved booking/ reservation blive opkrævet betaling/ overførsel med det samme (da vi reservere hesten til netop dig). Du skal ved reservering/ booking af dage oplyse et navn, adresse og telefonnummer osv. Vi modtager ikke dankort. Dog er overførsel, Mobilepay (mod gebyr på 20 kr) og kontantbetaling mulig.

23. Når du rider hos Krathusgaard kan der blive taget billeder og video på turene. Disse kan blive brugt på Krathusgaards sociale medier og hjemmeside. De vil kun blive fjernet ved anmodning herom - og kontakt os derfor skriftlig herom. Hvis ikke dette frabedes skriftligt kan du (og din familie) derfor optræde på hjemmesiden eller vores sociale medier - dette skriver du under på i "ridekontrakten". Ophavsretten af billederne og videoerne tilfalder Krathusgaard til en hver tid og du kan på intet tidspunkt opkræve økonomisk kompensation eller løn herfor.

24. Har læst og forstået vores GDPR/ persondataoplysninger.

25. Du vil ved ankomst blive bedt om, at skrive under på at du har læst og forstået overstående regler. Ved underskrift har du indvilligt i og forstået alt ovenforstående.

Aflysning
Aflysning tilbydes IKKE på Krathusgaard.
Der vil derfor, uanset om i kommer eller ej, blive afregnet (og uanset årsag), da vi reserverer hesten til netop dig! Derfor, hvis det er dårligt vejr eller du/I er blevet syge eller uanset hvilken årsag der måtte være – vil i stadig blive tilsendt regning for den samlede bestilling! Du skal ved reservering oplyse et navn, adresse og telefonnummer osv, samt betale ved booking.
bottom of page